Når vanlige elektriske gjenstander kobles på internett

Risiko forbundet med framveksten av det såkalte Tingenes Internett (Internet of Things, kjent som IoT) begynner å bli synliggjort – og så smått erfart. Med IoT mener vi at vanlige elektriske gjenstander kobles på og bruker internett – både i private hjem og bedrifter.

Det kan typisk være husholdningsapparater og kontorutstyr, som kjøleskap og kaffemaskin, web-kamera og alarmer, eller også biler og roboter.

 

Bakdør inn til andre enheter

Potensialet for misbruk av kriminelle ligger særlig i at disse oppkoblede tingene brukes som en bakdør inn til andre enheter, inklusive datamaskiner og servere. Om kriminelle skaffer seg kontroll over enhetene kan de brukes til andre ting enn tiltenkt. For eks: avlytting, skaffe seg tilgang til kontorer/hjem, tyveri av biometriske data, spredning av skadevare og spam.

Tingene som av ulike grunner er tilkoblet nettet er ofte laget med lite vekt på cybersikkerhet. De vil typisk inneholde sårbarheter som kriminelle kan utnytte, og som det i noen tilfeller er begrensede muligheter å utbedre gjennom oppdateringer.

IoT skal i utgangspunktet lette hverdagen både hjemme og på kontoret, men kan ved misbruk medføre det motsatte. Med IoT har trusselaktørene fått tilgang til nye sårbarheter og kan utsette ofrene for en rekke trusler og metoder som er vanskelig å oppdage for offeret.

 

Ikke lenger teoretiske

Iot truslene er ikke lenger teoretiske, flere og flere endepunkter over hele verden blir angrepet av utpressing og ondsinnede programmer kodet i DDoS-botnets. Det er derfor nødvendig at berørte IoT aktører øker sikkerhetsnivået for å håndtere trusselbilde.

 

Vpn sikring ikke godt nok

Når du tenker på sikkerhet på Internett, er en av de første tingene som kan komme til å tenke på, virtuelt privat nettverk (VPN). Og hvorfor ikke? Virtuelle private nettverk er gode på hva de var laget for å gjøre. De brukes over hele verden til å sikre private nettverk på Internett. Men når det brukes på IoT, kan et VPN forlate deg eksponert.

Visst, gir VPN en plass på nettverket som er sikkert isolert fra all annen trafikk. Men innenfor dette rommet er alle noder tilgjengelige av enhver deltaker. Tenk på en kontorbygning med en svært sikker inngangsdør. Bare innehavere av nøkkelen kan komme inn. Men en gang inne finner de dørene til hvert rom i hver etasje ulåst. Dermed blir det kritisk viktig å holde nøkler til bygningen i de riktige hender.

 

Vi hjelper deg

Coherent IoT Defence (CID) er en skybasert tjeneste med avansert teknologi for å sikre dine IoT-enheter. Løsningen er kompatibel med Linux og Android, og har et sikkerhetsteam som overvåker trusselbildet til enhetene til enhver tid.