En sikkerhetsskandale kan potensielt ha lekket 100 Millioner Quora brukere sine personlige data.

 

Hva er Quora?

Quora er et nettsted dedikert til spørsmål og svar. Lurer du på hvordan det føles å bli skalpert? Eller hvordan man kan tjene penger mens man reiser verden rundt? Eller hvordan du skal få journalister interessert i det nystartede firmaet ditt? Eller lurer du på noe helt annet? I så fall er det bare å spørre. Eller kanskje ikke?

En sikkerhetsskandale hos Quora kan potensielt ha lekket personlig informasjons og andre detaljer til nærmere 100 millioner brukere.

 

Uvedkommende fikk tilgang

Den 30 november, identifiserte spør-og-svar nettstedet at en tredje part hadde fått tilgang til et av systemene og stjålet dataene til 100 millioner brukere. Informasjonen som skal ha blitt lekket i denne hendelsen inkluderer brukernavn, e-post adresser, hashete passord og data importert fra Linked-In nettverket. Dette sikkerhetsbruddet kan også ha avslørt brukernes offentlige men også private aktivitet, som inkluderer deres spørsmål, svar, kommentarer og personlige meldinger.

Etter oppdagelsen av den uautoriserte aktiviteten, har Quora startet etterforskningen med sitt eget interne sikkerhets team, hyret inn et digitalt bevis firma og varslet myndighetene. Når sikkerheten var på vei opp igjen, ble passordene til brukerne ugyldige og de brukerne som kan ha blitt rammet ble varslet.

 

Uttalelse fra sjefen

Adam D`Angelo, chief executive officer hos Quora, uttrykte anger for ulempen hendelsen førte til. Som han skrev i en sikkerhets oppdatering

“It is our responsibility to make sure things like this don’t happen, and we failed to meet that responsibility. We recognize that in order to maintain user trust, we need to work very hard to make sure this does not happen again. There’s little hope of sharing and growing the world’s knowledge if those doing so cannot feel safe and secure, and cannot trust that their information will remain private. We are continuing to work very hard to remedy the situation, and we hope over time to prove that we are worthy of your trust.”

 

Ta grep!

Berørte brukere må vurdere å bruke disse ekspert tipsene for å beskytte deres kontoer med et sterkt og unikt passord. Hvis passordet brukt hos Quora er det samme som på andre brukerkontoer, burde disse byttes så fort som mulig. Et verktøy kan være fint å bruke for å huske alle nye kombinasjoner.